Info over aanmelding

We leggen je graag uit welke stappen je kunt verwachten als je je hebt aangemeld bij Pretty Woman of Best Man.

1. Beschikking

Als je in Utrecht, Woerden of Amersfoort woont kun je je rechtstreeks bij Pretty Woman of Best Man aanmelden. Je hebt geen beschikking of verwijzing nodig om van start te gaan bij ons. Als je in een andere gemeente woont, heb je wel een beschikking nodig. Wij kunnen je helpen bij de aanvraag hiervan.

2. Aanmelden

Je kunt je aanmelden een van onze hulpverleners te bellen of appen, door ons een e-mail te sturen of te bellen.  Hierna vragen we je om een aanmeldformulier en toestemmingsverklaring in te vullen. Als de formulieren compleet zijn en een eventuele beschikking bij ons binnen is, kom je op de wachtlijst.

3. Kennismaking 

Als je aanmelding bij Pretty Woman of Best Man is binnengekomen, word je binnen enkele weken uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Meestal nodigen we ouders daar ook voor uit, maar als je dat niet fijn vindt, dan hoeft het niet. Als je er graag (ook nog) iemand anders bij wilt hebben, dan kan dat ook. In het kennismakingsgesprek krijg je uitleg over Pretty Woman en Best Man en mag je vragen stellen. We gaan nog niet uitgebreid in op de reden waarom je bent aangemeld. Je hebt dit gesprek met een van onze hulpverleners, maar dat betekent niet dat hij of zij ook jouw hulpverlener tijdens het traject gaat worden. Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten. 

4. Wachtlijst 

Soms is er een wachtlijst, soms kun je meteen starten met het traject. Dat verschilt van maand tot maand. Als je op de wachtlijst komt, maken we samen afspraken over wat je kunt doen totdat je aan de beurt bent. Als je bovenaan de wachtlijst staat, krijg je een begeleider toegewezen die een afspraak met je maakt voor een intakegesprek. Hij of zij neemt contact op met jou of degene die je heeft aangemeld om een datum en tijdstip af te spreken. Als je in de prostitutie zit en hiermee wilt stoppen, dan word je altijd meteen geholpen. Hiervoor is geen wachtlijst.   

5. Intakegesprek

Als je aan de beurt bent, beginnen we met een intakegesprek. Vanaf dit moment heb je een vaste hulpverlener en hoef je dus niet steeds weer je verhaal aan iemand anders te vertellen. Het is fijn als er een ouder of een begeleider mee kan komen naar het intakegesprek, maar dit hoeft niet. Als je samen met iemand komt, zal een gedeelte van het gesprek zonder deze persoon plaatsvinden. Zo krijg je de kans om moeilijke dingen te vertellen, die je misschien nog niet eerder durfde te delen. Tijdens het gesprek kom je nog meer te weten over Pretty Woman en Best Man en kun jij je verhaal doen. Samen bepalen we aan welke doelen je wilt werken en op welke manier. Met individuele gesprekken, in een groep samen met anderen of misschien allebei. Ook kun je aangeven hoe vaak en wanneer je naar ons toe kunt komen, zodat je zo min mogelijk van school, stage of werk hoeft te missen. Als je ook andere hulp hebt naast Pretty Woman en Best Man, dan stemmen we de begeleiding daarop af.  

6. Hulpverleningstraject

Binnen zes weken na het intakegesprek maak je samen met je hulpverlener een plan met daarin de doelen waaraan je wilt gaan werken. Deze doelen bepaal jij! Als het mogelijk is presenteer je het plan samen met je hulpverlener aan je ouders. Je ouders mogen aanvullingen voor het plan geven, maar uiteindelijk bepaal jij of er wat mee gebeurt. Vervolgens ga je met je doelen aan de slag in 1-op-1-gesprekken met je begeleider of in een groep (of allebei). Na 6 maanden evalueren we de doelen en dit gaat zo door totdat je niet meer wilt, niet meer kan of je doelen zijn behaald.   

Als je wilt stoppen met sekswerk of als je wilt dat uitbuiting stopt 

Meiden, vrouwen, jongens en mannen tot 23 jaar die in de prostitutie zitten en de wens hebben hiermee te stoppen, zijn direct welkom bij Pretty Woman en Best Man voor begeleiding. Voor hen is geen wachtlijst. Deze trajecten hebben voorrang op alle andere trajecten en zullen altijd direct na de aanmelding worden gestart. Voorwaarde is wel dat je in de provincie Utrecht woont en/of werkt.