Social media en de seksuele ontwikkeling van jouw kind.

Bij seksuele ontwikkeling gaat het over meer dan seksualiteit. Het gaat ook over liefde en vriendschap, gender identiteit, relaties en wensen en grenzen aangeven. Belangrijk daarbij is dat de wereld van jongeren zich steeds meer online afspeelt. Dat betekent dat er ook meer online wordt geëxperimenteerd. Jongeren flirten, sturen elkaar seksueel getinte berichtjes of delen (gedwongen) naaktfoto’s.

Sexting, shaming en grooming
Wat doen pubers online? Op welke sociale netwerken zijn zij actief? Surfen ze naar porno? Doen ze aan online seks? In samenwerking met Gemeente Amersfoort en GGD regio Utrecht organiseren wij voor ouders van middelbare scholieren en voor ouders van groep 8 leerlingen het webinar “De invloed van social media op de seksuele ontwikkeling van jouw kind.” In dit webinar vertellen wij over de emotionele, lichamelijke en online seksuele ontwikkeling van kinderen en geven wij tips en handvatten hoe hierover in gesprek te gaan met hen. Wij nemen ouders mee in de online wereld van hun kind en leren hen welk gedrag bij een normale seksuele ontwikkeling hoort en hoe zij hun kind op een positieve manier kunnen ondersteunen om (ook online) wijs en weerbaar te zijn voor een prettige en veilige seksuele ontwikkeling.

Aanmelden webinar:

Vul hieronder uw gegevens in om te kunnen deelnemen aan het webinar. Het webinar wordt niet opgenomen en kan dus niet op een later tijdstip worden teruggekeken. (Eerder genoemde data van 23 en 29 maart zijn vol. Twee extra avonden waarvoor u zich kunt aanmelden zijn 11 en 16 mei).

"Had ik die foto maar nooit naar hem gestuurd"

Via Instagram leerde ik Abdel beter kennen. Hij vond mij helemaal geweldig. Ik was z’n vrouwtje, zei hij. Hoe vaker ik hem sprak, hoe leuker ik hem vond. Ik was blij met hem, want hij luisterde naar mijn gezeur over thuis. Hij was er voor me als ik me kut voelde… En hij was gek op me.

Ik was altijd degene die zei dat ik nooit foto’s van mezelf zou sturen naar iemand. Je weet wel, naaktfoto’s. Maar ik hield van hem. En niemand zou de foto’s zien, beloofde hij. Ik geloofde hem en ik stuurde een foto van mij in m’n bh. Voor de spiegel. Toen we ruzie kregen, heeft hij me gechanteerd. Hij zei dat als ik niet nog meer foto’s stuur, hij de eerste foto op Twitter zou zetten. Ik had geen keuze en moest doen wat hij zei.